Reserviläisurheiluliitto Ry.
Döbelninkatu 2 00260 HELSINKI
Valikko
· RESUL Etusivulle
· Ajankohtaista
· SRA-kortista TÄRKEÄ!
· Tilattavia tuotteita

Mitä SRA on ?

· SRA Johtosääntö
· SRA-toimikunta ja yhteystiedot
· SRA säännöt ver.6.2
· UKK/FAQ
· SRA Kisojen Järjestämisohje
· SRA Tekninen liite

Piiritiedotteet:

· Piiritiedote 8.6.2003
· Piiritiedote 30.6.2004

SRA tapahtumat

· SRA-Kilpailu- ja kurssikalenteri

Ladattavat ja arkistoidut

· Tiedostot
· Arkisto SM-tulokset 1995-

SRA-tuomarikurssi imatralla 5.-6.4.2008


Historiamme ensimmäinen SRA-tuomarikurssi on takanapäin ja saimme piiriimme 14 uutta yli-innokasta ratanatsia heilumaan ajanottolaitteen kanssa. Mukana kurssilla oli myös muiden piirien reippaita edustajia, joista eräs saapui paikalle jopa Oulusta asti.

Lauantaipäivä vietettiin sisätiloissa opiskellen tuomaroinnin teoriaa ja sunnuntaina käytiin kokeilemassa oppimaamme teoriaa sitten käytännössä...

Lauantaiaamu aloitettiin rvl:n toimihenkilökerholla kahvin ja pullan merkeissä ilman sen suurempia kiireitä. Teoriaa käytiin läpi ja kaikenlaista keskustelua saatiin reilusti aikaiseksi. Välillä jutut tahtoi rönsyillä vähän aiheen ohikin, mutta tulipahan ainakin sitä aina kaivattua reipasta keskustelua.


Vaikka teoriapäivä venyikin melkoisen pitkäksi, jaksoivat kaikki urheasti loppuun saakka ilman turhia irvistelyjä ja taisipa siellä joku vähän huultakin jaksaa vielä heittää...

Vääpelimme piti miehiä pystyssä loisteliailla eväillään, joten kenenkään ei tarvinnut nälissään tai muutenkaan kuivin suin olla.

Sunnuntai aloitettiin kosteahkolla immolan ampumaradalla jälleen kahvin merkeissä. Kurssirata rakennettiin sohjoiselle 150m radalle ja kovinkaan iloisena yllätyksenä ei pidetty sitä, että vaivalla rakentamamme sermit löytyivätkin hangen alta suojaamattomina, eivätkä niin varastoituna kun ne sinne syksyllä jätimme... Rikostutkijat selvittävät asiaa...


Rakensimme rastin melkoisen ripeästi ja kevyen aterian jälkeen aloitimme tositoimet.

Käytännön päivänä jokainen kurssilainen sai harjoitella vuorollaan ampumista, kirjurina olemista sekä sitä tärkeintä eli tuomarointia. Kurssirasti oli tarkoituksella erittäin haastava ja lähes kaikissa suorituksissa oli tuomarin todellakin oltava erittäin tarkkana. Aikataulu tahtoi mennä vähän turhan tiukalle ampumisen suhteen, mutta saimme kuin saimmekin kaikki suoritukset läpi ennen ampuma-ajan päättymistä. Kaikki jaksoivat loistavasti seisoskella sohjossa kengät läpimärkinä ja huumorinkukkaa tarjoiltiin sieltä täältä tasaisesti keventämään muuten hieman synkkiä olosuhteita..

Suorituksien jälkeen purettiin rasti ja siirryttiin lämpimiin sisätiloihin saamaan palautetta viikonlopun suorituksista. Vääpeli olikin jo lyönyt grillin kuumaksi ja kaikki makkarat menivät kuin kuumille kiville!

Ruokailun jälkeen julkistimme kurssikisan parhaat suoriutujat sekä kuuntelimme kouluttajien antaman palautteen. Kaikki läpäisivät kurssin ja saavat kortinkin sitten aikanaan...


Etelä-Karjalan, Kymen, Suur-Savon ja Pohjoispohjanmaan piirin tuoreet SRA-tuomarit

Suuret kiitokset kaikille mukana olleille ja minusta oli loistavaa, että pääsimme tutustumaan muidenkin piirien aktiivisiin harrastajiin. Tästä on hyvä jatkaa ja lisätä yhteistyötä myös lähipiirien kanssa!!

Kiitos kaikille osanottajille!

T. Kurssin henkinen järjestäjä